رشته مهندسی راه آهن

کاربردهای رشته مهندسی راه آهن

به طور کلی کاربردهای رشته مهندسی دریا را می توان از دو منظر مورد بررسی قرار دارد. در وهله اول یکی از کاربردهای اصلی و مهم رشته مهندسی دریا تربیت نیروهای متخصصی و حرفه ای برای ورود به حوزه خدمات اجرایی است که در صنایع کشتی سازی، دریانوری و دفاتر اداری مشغول به کار می شوند. در وهله دوم بحث تربیت دانشجویان جدید الورود است که نیاز به اساتید با دانش و زبده دارند. از این رو فارغ التحصیلان این رشته در صورت ادامه تحصیل می توانند به عنوان استاد دانشگاه در دانشگاه های سراسری یا آزاد و موسسات غیر انتفاعی و …. به آموزش دانشجویان بپردازند. استفاده از تجربیات و تخصص های اساتید مربوط به این رشته برای پرورش نیروهای حرفه‌ای آموزش دهنده و علمی کشور است. در واقع پرورش اساتید برای دانشجویان در سال های آینده و همچنین افزایش سطح علمی کشور در این رشته دیگر کاربرد بسیار مهم مهندسی دریا محسوب می شود.

مهندسان دریایی اغلب برای سازمان های خصوصی یا ارتش یا به عنوان مشاور کار می کنند. وظیفه یک مهندس دریایی تحقیق، طراحی، توسعه و ساخت شناورهای دریایی جدید و اجزای سازنده آنهاست. آنها همچنین در نگهداری و تعمیر شناورهای دریایی موجود مشارکت داشته، نقشه ها را ایجاد کرده و موتورها و سیستم های محرکه را طراحی می کنند. آنها اغلب برای ایجاد و آزمایش نمونه های اولیه کشتی های مختلف مورد نیاز هستند. همچنین اغلب آنها ملزم به نظارت بر ساخت کشتی های بزرگ هستند تا از تکمیل آنها مطابق با نقشه مصوب اطمینان حاصل کنند. مهندسان دریایی ممکن است در انواع مختلف شناورهای دریایی تخصص داشته باشند و ممکن است روی ساخت کشتی های نیروی دریایی، قایق های مسافربری، زیردریایی ها، کشتی های جنگی نظامی، ناوهای هواپیمابر یا کشتی های تفریحی کار کنند.
درآمد رشته مهندسی دریا

درآمد رشته مهندسی دریا به شرایط دانش آموختگان بستگی دارد. به صورت کلی درآمد این رشته در کشور ایران بسیار قابل توجه است و اکثر فارغ التحصیلان در اکثر رده ها و ردیف های شغلی تعریف شده می توانند به درآمد خوبی دست پیدا کنند. موضوع بسیار مهم در مورد جایگاه شغلی مهندسی دریا این است که به دلیل نبود نظام شایسته سالاری، فارغ التحصیلان ممکن است در کارهای غیرمرتبط با درآمدهای کمتر وارد بازار کار شوند.

اگر بخواهیم به صورت کلی نگاهی به درآمد رشته مهندسی دریا داشته باشیم باید ذکر نماییم که اگر فارغ التحصیلان از نظر روزمه و مهارت در جایگاه خوبی قرار بگیرند می توانند به درآمد بالا برسند. رده و ردیف شغلی، میزان مهارت، سطح تحصیلات و مکان مشغول به کار از جمله فاکتورهای مهمی هستند که همگی میزان درآمد فارغ التحصیلان این رشته را تحت تاثیر قرار می دهند.