رشته علوم قرآن و حدیث


بازار کار رشته علوم قرآن و حدیث

در این بخش به بررسی شرایط کاری رشته علوم قرآن و حدیث می پردازیم. فارغ التحصیلان کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث می توانند در سازمان های مرتبط با رشته خود به فعالیت بپردازند. با توجه به اینکه رده های شغلی تعریف شده ای برای کارشناسان این رشته وجود دارد، در نتیجه می توان با کسب دانش تخصصی در بازار کار سریعا استخدام شد. این افراد می توانند در موسسات زیر مشغول به کار شوند:

مراکز دولتی مراکز فرهنگی مراکز دینی سخنران و مبلغ در مراکز مختلف و …

فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کارشناس علوم اسلامی در برخی از سازمان های دولتی یا غیر دولتی مشغول به کار شوند. همچنین فارغ التحصیلانی که تسلط خوبی به عربی و انگلیسی داشته باشند می توانند به عنوان مترجم نیز مشغول به کار شوند.

کارشناسان این رشته می توانند در آموزش و پروش نیز مشغول به کار شوند و به عنوان معلم دینی، مربی امور تربیتی یا مربی قرآن نیز مشغول به تدریس شوند. دانش آموختگان این رشته می توانند با اخذ مجوز مراکز آموزشی مانند مدرسه، مهد، پیش دبستانی و موسسات فرهنگی و دینی و … در مدارس مشغول به کار شوند. در صورت ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی تکمیلی بالاتر نیز امکان استخدام در موسسات آموزشی دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی وجود دارد. از طرف دیگر دانش آموختگان این رشته می توانند در دانشگاه های خارج از کشور مانند اردن یا لبان که متخصص علوم حدیث شیعه جذب می کنند مشغول به کار شوند.

مهمتری عناوین مشاغل قرآنی شناسایی شده در طرح مشاغل قرآنی در سه حوزه ی کلی «آموزشی»، «علمی پژوهشای» و «تبلیغی -ترویجای» قابل ارائه است.

مشاغل حوزه آموزشی: مدیر مراکز آموزش عمومی قرآن ،مدیر مراکز آموزش تخصصی قرآن ،کارشناس آماوزش های عمومی قرآنی، کارشناس آموزشهای تخصصی قرآنی، کارشناس مؤلف متون آموزشی قرآنی، کارشناس کارگاه آموزشی قرآن کریم، مربی قرآن، معلم قرآن، مدرس آموزش های عمومی قرآنی، مدرس تلاوت قرآن، مدرس تربیت مربی و معلم قرآن، مدرس علوم قرآنی، مدرس ترجمه، تفسیر و معارف قرآنی، مدرس هنرهای قرآنی مشاغل حوزه علمی پژوهشی: مدیر مراکز پژوهشی قرآنی، مدیر طرحهای پژوهشی قرآنی، مدیر نشریات تخصصی قرآنی، مدیر همایشهای تخصصی قرآنی، مدیر کتابخانه های تخصصی قرآنی، کارشناس ترجمه و تفسیر قرآن، کارشناس علوم و معارف قرآنی، نسخه شناس آثار قرآنی، کتابدار تخصصی قرآنی، کارشناس نشریات تخصصی قرآنی، کارشناس همایشهای تخصصی قرآنی، مفسر قرآن، مترجم قرآن و آثار قرآنی، پژوهشگر علوم و معارف قرآنی، پژوهشگر امور قرآنی (پژوهشی، آموزشی و تبلیغی ترویجی.) مشاغل حوزه تبلیغی ترویجی: مدیر مطبوعات و نشریات قرآنی، مدیر شبکه های رادیویی قرآنی، مدیر شبکه های تلویزیونی و ماهواره های قرآنی، مدیر شبکه های اینترنتی قرآنی، مدیر خبرگزاریها و پایگاه های اطلاع رسانی قرآنی، مدیر نشر مصحف قران، مدیر تولید و توزیع محصولات قرآنی (لوحهای آموزشی و …).. مدیر مراکز قرآن نگاری (خوشنویسی، تذهیب، طراحی، گرافیک، معرق و ..،).. مدیر نمایشگاهها و موزه های قرآنی، مدیر محافل، جشنواره ها و مسابقات قرآنی، مدیر روابط عمومی مراکز قرآنی، مدیر جلسات قرآنی مساجد ،کارشناس امور قرآنی در رادیو، کارشناس امور قرآنی در تلویزیون و ماهواره، گزارشگر و مجری فعالیت های قرآنی، کارشناس امور قرآنی در خبرگزاریها، مراکز اطلاع رسانی و شبکه های اینترنتی، کارشناس نویسنده قرآنی، مصحح قرآنی (نمونه خوان و ویراستار قرآنی،) کارشناس تولید نرم افزار و محصولات قرآنی، کارشناس نشر، بازاریاب و پخش محصولات قرآنی (مصحف شریف، کتابهای قرآنی، نرم افزار و .،).. کارشاناس نمایشگاه ها و موزه های قرآنی، کارشناس جشنواره ها و مسابقات قرآنی، کارشناس روابط عمومی مراکز قرآنی، قاری قرآن، کارشناس ارزیاب تلاوت (داور قرآنی)، مبلّغ قرآنی، کاتب قرآن، هنرمند قرآن نگار، مشاور قرآنی

معرفی کامل رشته علوم قران و حدیث | دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه های قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل، بازارکار و درآمد رشته علوم قران و حدیث
کاربردهای رشته علوم قرآن و حدیث

کاربردهای رشته علوم قرآن و حدیث از دو جنبه مهم قابل بررسی است. جنبه آموزشی و جنبه خدماتی یا اجرایی آن از انواع کاربردهای این رشته است. حیطه اصلی فعالیت دانش آموختگان این رشته در حوزه علوم قرآن و حدیث است. البته متخصصین این رشته می توانند در سایر حوزه های تعریف شده برای رشته فعالیت کنند. از طرف دیگر فارغ التحصیلان این رشته می توانند در موسسات پژوهشی و یا آموزش برای تربیت نیروی متخصص نیز مشغول به کار شوند. افراد به عنوان استاد یا هئیت علمی می توانند در موسسات دانشگاهی یا پژوهشکده و مراکز تحقیقات از دانش تخصصی خود جهت نیاز سازمان استفاده کنند.
درآمد رشته علوم قرآن و حدیث


درآمد رشته علوم قرآن و حدیث به شرایط دانش آموختگان بستگی دارد و از یک فرد به فرد دیگر می تواند متفاوت باشد. برای ورود به بازار کار و همچنین داشتن حقوق و درآمد بالا باید رزومه قوی برای خود ساخت. فارغ التحصیلان علاوه بر آشنایی با مهارت های تخصصی رشته خود نیاز است تا با مهارت های دیگر آشنا باشند. در حقیقت افزایش مهارت ها و تخصص ها سبب می شود تا فرد به جایگاه و ردیف شغلی مطلوبی دست پیدا کند.

اگر بخواهیم در یک جمع بندی و به صورت کلی در مورد شرایط درآمد فارغ التحصیلان رشته رشته علوم قرآن و حدیث اشاره کنیم، باید یادآور شویم که بازار کار متوسطی برای این افراد وجود دارد و درآمد آن ها متوسط است. درآمد و حقوق رشته علوم قرآن و حدیث در صورت استخدام در سازمان های دولتی به طور میانگین براساس حقوق قانون مدیریت خدمات کشوری خواهد بود. اما استخدام در سازمان های خصوصی براساس میزان تخصص، تجربه و توانمندی فرد است و رقم متفاوتی به خود می گیرد.


ادامه تحصیل در رشته علوم قرآن و حدیث

ادامه تحصیل در رشته علوم قرآن و حدیث یکی از اولویت های افرادی است که در مقطع کارشناسی این رشته اقدام به تحصیل کرده اند. اکثر دانشجویان به دنبال ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا هستند تا به مدرک تخصصی و جایگاه های شغلی بالا دست پیدا کنند. به دلیل جایگاه شغلی بهتر و درآمد بیشتر در مقاطع ارشد و دکتری، متقاضیان زیادی برای آزمون تحصیلات تکمیلی شرکت می کنند.


رشته علوم قرآنی و حدیث در جهان

برخی از دانشگاه های که به مطالعه اسلام می پردازند در زیر ارائه شده است:

دانشگاه عبری اورشلیم دانشگاه حیفا دانشگاه بارایلان دانشگاه کالیفرنیا آمریکا دانشگاه ییل آمریکا و..