رشته حسابداری


بازار کار رشته حسابداری

فارغ التحصیلان رشته حسابداری فرصت های شغلی زیادی پیش روی خود می بینند. در تمامی شرکت ها، کارخانه ها، موسسات و … مسائل مالی مختلفی وجود دارد. این کسب و کارها نیاز به اظهار نامه مالیاتی دارند و این امر نیاز به وجود حسابدار را در نهادهای ذکر شده الزامی می کند. در حال حاضر بازار کار خوبی برای فارغ التحصیلان رشته حسابداری فراهم است. ضمنا مزایا و حقوق حسابداران در شرکت های مختلف مناسب است. کارشناسان حسابداری می توانند در شرکت های کوچک و بزرگ دولتی یا خصوصی به کار گرفته شوند. همچنین آنها می توانند در سازمان ها، بیمه ها و بانک های مختلف اشتغال داشته باشند. ضمنا در بسیاری از محیط های دیگر نظیر بیمارستان ها، دانشگاه ها، کارخانه ها و … وجود کارشناس حسابداری الزامی است. به طور کلی وزارت علوم مشاغل قابل احراز کارشناسان حسابداری را در ۶ دسته طبقه بندی کرده است. این ۶ رسته شغلی عبارتند از:

حسابدار بخش عمومی حسابرس حسابدار شرکت ها و موسسات غیرانتفاعی کارشناس بهای تمام شده مشاور مالی و امور سرمایه گذاری کارشناس بودجه

با اینکه دانشجویان زیادی در رشته حسابداری از دانشگاه ها و موسسات مختلف عالی فارغ التحصیل می شوند اما آمار بیکاران این رشته در ایران کمتر از کشور های دیگر است
.
گرایش های رشته حسابداری

رشته حسابداری مطابق با چارت جدید آموزشی در مقطع کارشناسی فاقد هر نوع گرایشی می باشد. دانشجویان علاقه مند به این رشته در مقاطع بالای تحصیلی چون کارشناسی ارشد و دکتری می توانند در گرایش های مورد علاقه خود به صورت متمرکز تحصیل کنند.


کاربردهای رشته حسابداری

رشته حسابداری در سطوح مختلف شرکت ها و کارخانجات خصوصی و دولتی کاربرد دارد. به عبارت دیگر هر شرکت و سازمانی می تواند برحسب نیاز خود از کارشناس رشته حسابداری بهره مند شود. مهم ترین کاربردهای رشته حسابداری عبارتند از:

طراحی سیستم حسابداری و کدینگ تهیه صورت های مالی و صورت های مالی تلفیقی تهیه انواع گزارشات مالی درون و بیرون سازمانی تجزیه و تحلیل روش های مختلف سرمایه گذاری تجزیه و تحلیل صورت های مالی مشاوره های مالی و مالیاتی حسابرسی و بازرسی مالی تنظیم بودجه تجزیه و تحلیل روش های تامین مالی محاسبه بهای تمام شده

همانطور که مشاهده می نمایید تعدادی از کاربردهای رشته حسابداری به صورت عمومی است. همچنین تعدادی دیگر از موارد ذکر شده بیشتر در محیط های دولتی کاربرد دارد. همانطور که مشاهده می نمایید می توان حسابداری را یک رشته پرکاربرد محسوب کرد
درآمد رشته حسابداری

درآمد کارشناسان حسابداری به ۴ عامل مهم بستگی دارد. اولین عامل که تاثیر بسزایی در میزان دریافتی آنها خواهد داشت رسته شغلی آنهاست. به طور مثال درآمد یک حسابرس بیش از یک حسابدار ساده است. دومین عامل تاثیرگزار سابقه و سنوات کاری است. به طور قطع هرچه سابقه یک فرد بیشتر باشد تجربه بیشتری برای پاسخ به چالش های مختلف دارد و درآمد بیشتری را نیز طلب خواهد کرد. سومین عامل مهم محیط کار است. در شرکت ها و سازمان های دولتی کارشناسان حسابداری از حقوق مناسبی برخوردار هستند اما در محیط های خصوصی غالبا درآمد حسابداران کمتر از آنچه که آنها انتظار دارند، می باشد. البته برخی از شرکت های خصوصی بزرگ به حسابداران خود بیش از محیط های دولتی نیز حقوق و مزایا می‌دهند. عامل نهایی تاثیرگذار در میزان دریافتی حسابداران توانایی و مهارت آنهاست. البته تاثیر این عامل در محیط های خصوصی بیش از محیط های دولتی می باشد. به طور کلی کارشناسان رشته حسابداری در بازار کار دو مزیت دارند. نخست آنکه در اغلب شرایط برای اشتغال آنها کار یافت می‌شود. مورد دوم اینکه درآمد آنها نسبتا مناسب است و با ترفیع و افزایش سابقه حتی دریافتی آنها بیشتر نیز خواهد شد.

فارغ التحصیلان رشته حسابداری در شرکت ها و نهادهای دولتی حقوق مشخصی دارند. کارشناس رشته حسابداری می تواند در مشاغل مختلف مشغول به کار شود. متناسب با هر عنوان کاری، درآمد مشخصی نصیب آن خواهد شد. به عنوان مثال: یک حسابدار در سطح کارشناسی، در سطح سرپرستی، در سطح مدیریت حقوق و شرایط کاری متفاوتی تجربه می کند.


رشته حسابداری در جهان

در جهان حسابداری یک علم پرکاربرد است و در اقصی نقاط جهان نیاز به کارشناسان این رشته وجود دارد. برخی از کارشناسان رشته حسابداری جهت ادامه تحصیل قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند. با توجه به این موضوع که حسابداری زبان تجارت است، کشورهای زیادی هر ساله جذب دانشجوی رشته حسابداری دارند. مشاغل مربوط به حسابداری در کشورهای مختلف جهان جایگاه خوبی از منظر بازار کار و درآمد دارد. کشور هایی نظیر یونان، اتریش، اسپانیا، هلند، آلمان، کانادا و… می توانند جهت ادامه تحصیل یا اشتغال مناسب باشند. کارشناسان حسابداری که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، نیاز است در دروس ریاضی سوابق خوبی داشته باشند. همچنین باید این افراد به زبان آموزشی کشور مقصد نیز آشنایی داشته باشند. البته بیشتر کشورها و دانشگاه ها زبان انگلیسی را قبول دارند. کارشناسان حسابداری باید قبل از مهاجرت هزینه تحصیل و زندگی در کشورهای دیگر را نیز مورد توجه قرار دهند. البته توجه کنید که هزینه و شرایط پذیرش با توجه به نوع دانشگاه مورد نظر شما، متغیر است. هر دانشگاهی برای دانشجویان ورودی خود در رشته حسابداری ضوابط و آزمون هایی دارد. معمولا برخی دانشگاه ها در رشته حسابداری برای دانشجویان بورسیه تحصیلی هم قائل خواهند شد.

در جهان دانشگاه هاروارد به عنوان برترین مرکز آموزش رشته حسابداری شناخته می شود. پس از آن دانشگاه ام آی تی و استنفورد قرار دارند. به این ترتیب هر سه دانشگاه برتر رشته حسابداری در ایالات متحده واقع شده‌اند. چهارمین دانشگاه برتر رشته حسابداری در جهان مدرسه علوم اقتصادی و سیاسی لندن است که برترین مرکز آموزش حسابداری در اروپا نیز محسوب می شود. دانشگاه ملی سنگاپور رتبه ۱۳ جهان و نخست آسیا را در اختیار دارد.

درآمد کارشناسان رشته حسابداری در جهان متناسب با شغل و مهارت آنهاست. در ایالات متحده یک حسابدار تازه کار سالیانه بیش از ۵۰ هزار دلار دریافت می کند. در حالی که یک حسابدار با بیش از ۵ سال سابقه حدود ۷۰ هزار دلار دریافتی دارد. ضمنا یک حسابرس تازه کار نیز حدود ۶۰ هزار دلار در آمریکا درآمد دارد و یک حسابرس با سابقه تر بیش از ۷۰ هزار دلار درآمد سالیانه دارد. البته اگر توانایی های افراد فارغ التحصیل در این رشته بیشتر باشد می توانند در مناصب بالاتر با حقوق بیشتر مشغول به کار شوند.