رشته‌ی دامپزشکی

بازار کار رشته دکترای عمومی دامپزشکی

نوبت به بررسی و معرفی شرایط بازار کار رشته دکترای عمومی دامپزشکی می‌رسد. رشته از جمله رشته هایی است که بازار کار فوق العاده مناسبی داشته فارغ التحصیلان آن نیز به تبع می‌توانند در شرایط بسیار مناسبی در محیط حرفه ای قرار بگیرند. نکته بسیار مهم درباره بازار کار رشته دامپزشکی این است که فارغ التحصیلان این رشته هم در شغل های دولتی و هم در شغل های خصوصی می توانند درآمد قابل توجهی برای خود رقم بزنند. از این گذشته ردیف های شغلی و مراکز بسیار گوناگونی نیز در کشور ما برای استفاده از مهارت های فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد که باعث شده تا بازار کار دامپزشکی باز هم بهتر شود.

در حال حاضر کمتر فارغ التحصیل رشته دامپزشکی را در کشور می توان پیدا کرد که شغل مناسبی نداشته و از همان ابتدای اتمام دوران تحصیل خود وارد بازار کار حرفه ای نشده باشد.
گرایش های رشته دکترای عمومی دامپزشکی

رشته دکترای عمومی دامپزشکی در مقطع دکترای عمومی طبق آخرین مصوبه شورای عالی برنامه ریزی کشور، تخصص و گرایش خاصی ندارد. البته دانشجویان این رشته در صورت ورود به مقطع تخصص می توانند گرایش های مختلفی را انتاخاب کنند.

کاربردهای رشته پرستاری

کاربردهای رشته پرستاری را از جنبه های مختلف می توان مورد بررسی قرار داد که هر یک از این جنبه ها اهمیت خاص خود را دارند. در بخش اول کاربردهای رشته پرستاری بایستی به ارتقاء سطح مهارت های فارغ التحصیلان این رشته بپردازیم. واحدهای درسی در نظر گرفته شده برای رشته پرستاری به گونه‌ای است که تمام مهارت های لازم برای ارائه خدمات در این رشته در دانشجویان تقویت شود و آنها بتوانند شرایط لازم برای ارائه خدمات پرستاری را به دست آورند.

رشته پرستاری همچنین به ارتقای سطح علمی در این حوزه نیز کمک شایانی به جامعه ما می نماید. علاقه مندان به ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر می توانند در حوزه های آموزش رشته در دانشگاه های کشور نیز وارد بازار کار شوند و تربیت نیروهای متخصص آموزشی را نیز می توان یکی از کاربردهای اصلی و مهم رشته پرستاری در نظر گرفت.

پرستاری در بخش های مختلف نیز دارای مسئولیت هایی است که این مسئولیت ها نیز به نوعی کاربرد های این حوزه محسوب می شوند. کمک به بیماران و ارائه خدمات به آنها در مراکز درمانی از جمله نیازهای اساسی کشور ما است که فارغ التحصیلان رشته پرستاری می توانند در این حوزه خدمات خود را ارائه نمایند.

درآمد رشته دکترای عمومی دامپزشکی

درآمد رشته دکترای عمومی دامپزشکی مانند سایر رشته های دانشگاهی به عوامل مختلفی بستگی دارد و فارغ التحصیلان این رشته با توجه به شرایط خود می توانند به درآمدهای مختلفی برسند. در درجه اول باید یادآوری کنیم که افرادی که در سازمان ها و مراکز دولتی استخدام می شوند دارای درآمدهای مشخص نبوده و افرادی هم که در کسب و کارهای خصوصی وارد می شوند با توجه به نوع خدمات درآمدهای متفاوتی خواهند داشت. در حال حاضر متوسط درآمد دانش آموختگان رشته دامپزشکی در کشور ما چندین برابر متوسط درآمد افراد جامعه بوده و این دسته از عزیزان شرایط بسیار ایده آلی در این زمینه دارند.

همچنین لازم به توضیح است که برخی از فارغ التحصیلان این رشته نیز با روی آوردن به کارآفرین های مختلف در حال حاضر درآمدهای فوق العاده قابل توجهی را برای خود رقم زده اند که می تواند به نوعی مشوق سایر دانش آموزان برای ورود به رشته دکترای عمومی دامپزشکی بعد از کنکور سراسری تجربی باشند.

ادامه تحصیل در رشته دکترای عمومی دامپزشکی

امکان ادامه تحصیل در رشته دکترای عمومی دامپزشکی برای علاقه مندان به این رشته در تخصص های مختلف وجود دارد و افراد بعد از اتمام دوره تحصیلی عمومی خود می‌توانند در هر یک از گرایش های تعریف شده برای این رشته وارد دانشگاه های مختلف شوند. دقت داشته باشید که با توجه به اینکه حضور در مقاطع تحصیلی بالاتر باعث می شود تا در نهایت هم جایگاه شغلی بهتر و هم درآمد بیشتر برای فارغ التحصیلان این رشته ایجاد شود از این رو بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام دوره دکترای عمومی ترجیح می دهند تا وارد یکی از تخصص های در نظر گرفته شده برای این رشته شده و به ادامه تحصیل در این زمینه بپردازند.

در حال حاضر گرایش های تخصصی زیادی برای دامپزشکی در دانشگاه های مختلف کشور ما تعریف شده که امکان حضور در هر کدام از آنها برای علاقه مندان به ادامه تحصیل در این رشته وجود دارد. از جمله اصلی‌ترین و مهم‌ترین تخصص های در نظر گرفته شده برای این رشته می توان به جانور شناسی، باکتری شناسی، کالبدشناسی، قارچ شناسی، ویروس شناسی، بیماری های مشترک انسان و دام، رادیولوژی دامپزشکی، جراحی عمومی دام های بزرگ، بهداشت و بیماری های پرندگان و بهداشت آبزیان، آناتومی و جنین شناسی مقایسه های دامپزشکی، بافت شناسی دامپزشکی، پاتولوژی دامپزشکی و کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی دام ها اشاره کرد. دانشجویان بعد از اتمام دوره دکترای عمومی می توانند با شرکت در آزمون دکتری تخصصی در هر کدام از این تخصص ها تحصیلات خود را ادامه دهند.

لازم به توضیح است که دوره دکتری تخصصی دامپزشکی در دانشگاه های کشور ما حدود سه الی چهار سال بوده و دانشجویان می بایست در طول این دوره حدود ۶۰ واحد درسی را پشت سر گذاشته و در نهایت در یک آزمون جامعه برای فارغ التحصیلی و دریافت مدرک تخصص خود شرکت نمایند.
رشته دکترای عمومی دامپزشکی در جهان

نوبت به معرفی رشته دکترای عمومی دامپزشکی (Veterinary medicine) در جهان می رسد. رشته دامپزشکی در سرتاسر جهان نیز مانند ایران یک رشته بسیار محبوب محسوب می‌شود و در بسیاری از کشورها این رشته جایگاه فوق العاده ای دارد. دقت داشته باشید که به صورت کلی دامپروری و استفاده از محصولات دامی در سرتاسر دنیا رایج بوده و کشورهای فوق العاده صنعتی نیز در این زمینه فعالیت قابل توجهی دارند. امکان تحصیل در این رشته در برترین دانشگاه‌ های جهان در دسترس علاقمندان قرار گرفته و همچنین حقوق و درآمد قابل توجهی نیز برای فارغ التحصیلان این رشته در کشور های مختلف پرداخت میشود.

در حال حاضر طبق آخرین به روز رسانی سایت استاندارد QS برترین دانشگاه های جهان برای رشته دکترای عمومی دامپزشکی به ترتیب به شرح زیر هستند:

  • دانشکده دامپزشکی رویال لندن انگلستان
  • دانشگاه کالیفرنیا آمریکا
  • دانشگاه Utrecht هلند
  • دانشگاه کرنل آمریکا
  • دانشگاه Guelph کانادا
  • دانشکده وتسوئیس در سوئیس
  • دانشگاه کپنهاگن دانمارک
  • دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا
  • دانشگاه اوهایو آمریکا

همچنین اگر بخواهیم دانشگاه های آسیایی را برای رشته دکترای عمومی دامپزشکی لیست کنیم در حال حاضر دانشگاه توکیو و دانشگاه ملی سئول رتبه اول و دوم را در این رده بندی خواهند داشت در رتبه بندی جهانی در جایگاه ۳۲ و ۳۸ قرار می گیرند. دانشگاه های ایران در این رتبه بندی جایگاهی نداشته و از نظر رتبه علمی شرایط لازم برای قرارگیری در این رتبه بندی را کسب نکرده اند.

از نظر میزان درآمد ها نیز شرایط مختلفی برای فارغ التحصیلان این رشته در کشورهای مختلف وجود دارد. در حال حاضر متوسط درآمد فارغ التحصیلان دکترای عمومی دامپزشکی حدود ۹۰ هزار دلار در سال است که در صورت افزایش تجربه و مهارت ها تا امکان افزایش تا ۱۵۰ هزار دلار را نیز دارد. افراد تازه کار که به تازگی دوره دانشگاهی خود را به اتمام رسانده اند نیز می توانند با حقوق حدود ۷۰ هزار دلاری وارد بازار کار حرفه ای شوند.