بازار کار رشته تکنولوژی پزشکی هستهای
در این بخش قرار است نگاه کلی به بازار کار رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای داشته باشیم. به طور کلی بازار کار این رشته در ایران مناسب است و فارغ التحصیلان میتواند با افزایش تواناییهای علمی و عملی خود در بازار کار به جایگاه های شغلی ویژه دست پیدا کنند. با توجه به کاربردی بودن نوشته میتوان گفت که فارغالتحصیلان بیکار نمانده و قادرند از توانایی های خود برای رفع نیازهای سازمان استفاده کنند. البته ممکن است برخی از فارغ التحصیلان در مشاغل غیر مرتبط با درآمد کمتر مشغول به کار شوند که این امر به دلیل سوء مدیریت در بکارگیری پتانسیلهای بالقوه فارغ التحصیلان است. به صورت کلی با تقویت رزومه و پشتکار می توان به رده های شغلی با درآمد قابل توجهی دست پیدا کرد.
با پیشرفت های روز افزون رشته پزشکی هسته ای چه از نظر کیفی و ارتقاء جایگاه علمی رشته و چه از نظر کمی و با افزایش تعداد پزشکان متخصص این رشته در سطح کشور نیاز روز افزون به کارشناسان تکنولوژی پزشکی هسته ای کارآمد قادر به ارائه خدمات تخصصی در این مراکز اسقاط کشور باشند احساس می شود. در ادامه برخی از سازمانهای مرتبط که فارغ التحصیلان رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای می توانتد در آنجا مشغول به کار شوند را ارائه کرده ایم:
- سازمان انرژی اتمی
- سایت های هسته ای
- نیروگاه های هسته ای
- بیمارستان ها
- مراکز و پژوهشگاه های هسته ای
- پژوهشگاه ها و موسسات تحقیقاتی دولتی و خصوصی
- مراکز هسته ای صنتعی
- دانشگاه ها و مراکز پژوهش
معرفی کامل رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای | دانشگاه های برتر، نمونه کارنامه های قبولی، واحدهای درسی، ادامه تحصیل، بازارکار و درآمد رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای
کاربردهای رشته تکنولوژی پزشکی هستهای
به صورت کلی کاربرد های رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای از دو دیدگاه مهم قابل بررسی است. در دیدگاه اول می توان به کار برد این رشته در مبحث آموزش اشاره کرد. با توجه به اینکه نیاز به اساتید و مربیان حرفه ای برای آماده ساختن دانشجویان آینده در دانشگاه احساس میشود، در نتیجه دانشجویان می توانند بعد از دریافت مدرک تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکترا به عنوان استاد دانشگاه یا هیات علمی در مراکز آموزشی و پژوهشی مشغول به کار شده و دانشجویان آینده را برای ورود به بازار کار آماده کنند. سه ضلع دانشگاه، دولت و صنعت باید هماهنگ با هم کار کنند، در نتیجه در تمامی این سازمان ها برای فارغ التحصیلان واجد شرایط، رده شغلی مناسبی در نظر گرفته شده است.
کاربرد دوم رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای مربوط به بکارگیری نیروی انسانی در سازمانهای اجرایی و خدماتی برای رفع نیازهای سازمان است. توجه داشته باشید که هدف اصلی این رشته ارائه خدمات به جامعه است که فارغ التحصیلان می توانند با استخدام در سازمان های مرتبط از دانش و مهارت تخصصی خود استفاده کرده و نیاز جامعه را برطرف کنند.
درآمد رشته تکنولوژی پزشکی هستهای
درآمد رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای ارتباط بسیار نزدیکی با جایگاه شغلی دارد. به صورت کلی میتوان درآمد مناسب و قابل توجهی را برای فارغ التحصیلان این رشته در نظر گرفت. البته ممکن است برخی از فارغالتحصیلان به دلیل عدم شایسته سالاری مناسب در استخدام، در رده های شغلی پایین یا مشاغل غیر مرتبط با درآمد کمتر مشغول به کار شوند. اما با این حال میتوان با تقویت رزومه و افزایش مهارت های عملی به یک جایگاه شغلی با درآمد مناسب دست پیدا کرد. اگر بخواهیم در یک نگاه شرایط درآمد این رشته را بررسی کنیم باید بدانیم که درآمد رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای به فاکتور های متعددی از جمله سازمان محل خدمت، جایگاه شغلی، سابقه کار، مدرک تحصیلی و رزومه بستگی دارد. درآمد در مشاغل دولتی از قبل تعیین شده و توسط سازمان است. اما در مراکز خصوصی حقوق بر مبنای مهارت و تجربه پرداخت شده و مقدار درآمد می تواند متفاوت باشد که نسبت به حقوق دولتی می تواند بیشتر باشد.
ادامه تحصیل در رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای
در این بخش قرار است ادامه تحصیل در رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای را مورد بررسی قرار دهیم. با توجه به اینکه مقاطع بالاتر تحصیلی می تواند جایگاه شغلی بالاتر و درآمد بیشتری را سبب شود، بنابراین درصد قابل توجهی از فارغ التحصیلان بعد از مقطع کارشناسی به دنبال ادامه تحصیل هستند.
رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای در جهان
به موازات ایجاد مواد رادیواکتیو و تصنعی بعد از جنگ جهانی دوم و در نتیجه کاربرد این مواد رادیواکتیو در پزشکی که باعث ایجاد علم پزشکی هسته ای شد، لزوم تربیت کارشناسان جهت کار با مواد فوق و پرتو داروها حاصل گردید.
این نیاز مهم با تربیت کارشناس تکنولوژی پزشکی هسته ای که امروز در بیشتر دانشگاه های معتبر دنیا در کنار تربیت نیروی کارشناس پرتو کار رادیولوژی در حال انجام است پاسخ داده شد. امروز بیشتر مراکز معتبر پزشکی هسته ای جهان برنامه های آموزشی منظم و مدونی برای تربیت نیروها در سطح کارشناسی تدوین نموده و به اجرا گذاشتند. به همین دلیل فارغ التحصیلان این رشته از نظر جایگاه اجتماعی در جایگاه فوق العاده ای قرار می گیرند. علاوه بر این حتی استخدام دانشجویان رشته شیمی کاربردی بعد از فارغ التحصیلی در کشورهای مختلف نیز امکان پذیر است. دانشگاههای آلمان و آمریکا میتوانند مقصد مناسبی برای ادامه تحصیل در این رشته باشند. همچنین انگلیس هم میتواند به عنوان گزینه مناسبی برای ادامه تحصیل در این رشته لحاظ گردد.
اگر بخواهیم به صورت دقیق تر شرایط رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای در جهان را برای شما ارزیابی کنیم لازم است تا به معرفی بهترین دانشگاه های جهان برای رشته و همچنین میزان درآمد فارغ التحصیلان در کشورهای مختلف بپردازیم. جهت رتبه بندی دانشگاه از رتبه بندی QS استفاده می کنیم. رتبه بندی QS یکی از مهمترین رتبهبندیهای دانشگاهی است که براساس سوابق آموزشی، توانایی جذب در بازار کار، نسبت اعضای هیئت علمی به تعداد دانشجو، نسبت اعضای هیئت علمی بینالمللی، نسبت دانشجویان بینالمللی و میزان استنادات به ازای هر عضو هیئت علمی دانشگاهها را رتبهبندی میکند. در حال حاضر براساس آخرین تغییرات رتبه بندی دانشگاه های جهان برای رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای ۱۰ دانشگاه برتر این رشته به شرح زیر هستند:
- دانشگاه هاروارد، کمبریج، ایالات متحده آمریکا – Harvard University
- دانشگاه آکسفورد، بریتانیا – University of Oxford
- دانشگاه استنفورد، استانفورد، ایالات متحده – Stanford University
- دانشگاه کمبریج، بریتانیا – University of Cambridge
- دانشگاه جان هاپکینز- بالتیمور، ایالات متحده – Johns Hopkins University
- دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA)، ایالات متحده – University of California, Los Angeles (UCLA)
- UCL لندن، انگلستان
- امپریال کالج لندن، انگلستان – Imperial College London
- دانشگاه ییل نیوهیون، ایالات متحده آمریکا – Yale University
- دانشگاه تورنتو، کانادا – University of Toronto
شایان ذکر است که در میان دانشگاه های آسیایی، دانشگاه ملی سنگاپو رتبه ۲۱ و دانشگاه هنگ کنگ چین رتبه ۲۹ را در بین سایر دانشگاه های آسیایی در جهان دارد. در این رده بندی، دانشگاه های ایران مانند دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی شیراز لیست شده اند اما هیچ رده بندی برای آن ها انجام نشده است.
میانگین حقوق تکنسینهای پزشکی هستهای در سال ۲۰۲۱ به ۷۸۷۶۰ دلار رسید. ۲۵ درصد پردرآمدترین افراد در این سال ۹۸۴۱۰ دلار درآمد داشتند، در حالی که ۲۵ درصد کمترین دستمزد، ۷۴۸۲۰ دلار بود. ذایالت ها و مناطقی که بالاترین میانگین حقوق را به کارشناسان پزشکی هسته ای می پردازند عبارتند از: کالیفرنیا (۱۲۴,۹۳۰ دلار)، رود آیلند (۱۰۶,۶۷۰ دلار)، ناحیه کلمبیا (۱۰۴,۴۵۰ دلار)، هاوایی (۱۰۴,۰۸۰ دلار) و واشنگتن (۱۰۳,۴۸۰ دلار).