بازار کار رشته تکنولوژی پرتودرمانی
در این بخش قرار است شرایط بازار کار رشته تکنولوژی پرتودرمانی را مورد بررسی قرار دهیم. به صورت کلی بازار کار رشته تکنولوژی پرتودرمانی مناسب است و فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بازار کار به رده یا ردیف شغلی مورد نظر خود دست پیدا کنند. البته ناگفته نماند که برخی از پتانسیل های بالقوه این رشته هنوز به صورت کامل استفاده نشده و همین امر موجب اشتغال برخی از فارغ التحصیلان در رده های شغلی غیر مرتبط شده است. با این حال با ارتقای رزومه و کسب مهارت های علمی و عملی تخصصی می توان به رده یا ردیف های شغلی با درآمد قابل توجه دست پیدا کرد. انواع نقش های دانش آموختگان شامل وظایف زیر است:
- نقش آموزشیدر واحدهای عملی، کارآموزی و فعالیت های علمی دانشجویان پیراپزشکی
- نقش پژوهشی در واحدهای پژوهشی و کنفرانس ها و همایش علمی با همکاری با اساتید مربوطه
- نقش خدماتی و اجرایی در واحدهای مربوطه برای انجام تکنیک های درمانی و کنترل کیفی
- نقش ارتباطی برای ارتباط و تعامل با متخصصین رادیوتراپی و کادر درمانی مربوطه
در زیر برخی از سازمان هایی که فارغ التحصیلان رشته تکنولوژی پرتودرمانی می توان در آنجا مشغول به کار شوند ارائه شده است:
- درمانگاه های پرتودرمانی
- مراکز پرتو درمانی بیمارستان ها
- مراکز تحقیقاتی
- مراکز دانشگاهی
- مراکز دولتی یا خصوصی
با ایجاد توانایی علمی و مهارتی در ارائه خدمات درمانی مناسب و در حد انتظار به بیماران و با ایفای نقش موثر در تیم درمان رادیوتراپی به عنوان یکی از سه عضو اصلی تیم درمان این رشته به یکی از رشته های مطرح کمک کننده در درمان تومورها تبدیل خواهد شد. همچنین دوره کارشناسی رشته تکنولوژی پرتودرمانی در ایجاد همکاری با اساتید پرتودرمانی در آموزش مهارت های علمی و عملی به دانشجویان آینده نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
کاربردهای رشته تکنولوژی پرتودرمانی
کاربردهای رشته تکنولوژی پرتودرمانی از دو منظر قابل بررسی است. در منظر اول می توان به کاربرد مهم و اساسی این رشته که تربیت نیروی انسانی خبره برای ورود به بازار کار است اشاره کرد. به صورت ساده دانشگاه ها نیازمند اساتید را برای آموزش به دانشجویان آینده هستند تا آن ها را بتوانند برای ورود به بازار کار آماده کنند. دانشجویان می توانند بعد از اخذ مدارک تحصیلی تکمیلی در دانشگاه ها یا موسسات آموزشی و مراکز تحقیقاتی مشغول به آموزش و تحقیق شوند و نیروی انسانی مورد نیاز سازمان ها را تربیت کنند.
کاربرد دوم رشته تکنولوژی پرتودرمانی حضور نیروی حرفه ای و آموزش دیده در سازمان های مرتبط است. با توجه به نیاز سازمان ها به دانش آموختگان شایسته باید از افراد با صلاحیت استفاده کرد تا با دانش علمی و عملی خود نیاز سازمان ها را برطرف کنند. افراد با مدرک مربوطه می توانند در سازمان های خدماتی و اجرایی مشغول به کار شده و از دانش و مهارت خود استفاده کنند. در نتیجه کاربرد دوم این رشته نیز مشخص شد.
درآمد رشته تکنولوژی پرتودرمانی
درآمد رشته تکنولوژی پرتودرمانی به جایگاه شغلی بستگی دارد. اما به صورت کلی می توان درآمد مناسب تا رو به بالایی را برای فارغ التحصیلان این رشته در نظر گرفت. توجه داشته باشید که رده های شغلی ویژه سبب کسب درآمدهای بالا می شوند که این مهم با تقویت رزومه و مهارت های تخصصی به دست می آید. البته به دلیل نبود شایسته سالاری برخی از فارغ التحصیلان در رده های شغلی غیرمرتبط با درآمد کم استخدام شده اند. اما اگر به صورت کلی بخواهیم بررسی کنیم می توان این رشته را یک رشته با درآمد مناسب و روبه بالا متصور شد.
درآمد رشته تکنولوژی پرتودرمانی به فاکتورهای مختلفی مانند مدرک تحصیلی، جایگاه شغلی، سازمان محل خدمت، تجربه کار و رزومه فرد بستگی دارد. برای مثال اشتغال در سازمان های دولتی درآمد کمتری نسبت به کلینیک های تخصصی دارد. از طرف دیگر با افزایش رزومه می توان شانس خود را برای کسب درآمدهای بیشتر افزایش داد.
ادامه تحصیل در رشته تکنولوژی پرتودرمانی
بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام مقطع کارشناسی به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا هستند. با توجه به اینکه مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا باعث افزایش درآمد و رده یا ردیف های شغلی بهتری می شوند، به همین دلیل دانشجویان برای ادامه تحصیل در این مقاطع تحصیلی با همدیگر به رقابت می پردازند. توجه داشته باشید که داشتن مدارک تحصیلی عالیه یکی از فاکتورهایی است که سبب افزایش درآمد و پیدا کردن جایگاه اجتماعی بهتر می شود
رشته تکنولوژی پرتودرمانی در جهان
پیشرفتهای فنآوری در زمینه الگوریتمهای تصویربرداری و تجزیه و تحلیل مبتنی بر رایانه، روشهای محاسبه دوز، و تکنیکهای تحویل، افزایش توزیع دوز تومور، ترسیم بهتر و کاهش تابش بافت طبیعی بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است. نیاز بشر به تشخیص زودهنگام بیماری ها یکی از دلایل پیشرفت رشته تکنولوژی پرتودرمانی است. این رشته تقاضای زیادی دارد و هدف اصلی این دوره آموزش مهارت ها و کسب دانش مرتبط با رادیوتراپی است. بر اساس گزارش اداره آمار کار، انتظار میرود اشتغال پرتودرمانی تا سال ۲۰۲۸ حدود ۹ درصد رشد کند که سریعتر از رشد متوسط سایر مشاغل است. به صورت کلی فارغ التحصیلان این رشته از نظر جایگاه اجتماعی در جایگاه فوق العاده ای قرار می گیرند. علاوه بر این حتی استخدام دانشجویان اعضای مصنوعی بعد از فارغ التحصیلی در کشورهای مختلف نیز امکان پذیر است.
اگر بخواهیم به صورت دقیق تر شرایط رشته تکنولوژی پرتودرمانی در جهان را برای شما ارزیابی کنیم لازم است تا به معرفی بهترین دانشگاه های جهان برای رشته و همچنین میزان درآمد فارغ التحصیلان در کشورهای مختلف بپردازیم. جهت رتبه بندی دانشگاه از رتبه بندی QS استفاده می کنیم. رتبه بندی QS یکی از مهمترین رتبهبندیهای دانشگاهی است که براساس سوابق آموزشی، توانایی جذب در بازار کار، نسبت اعضای هیئت علمی به تعداد دانشجو، نسبت اعضای هیئت علمی بینالمللی، نسبت دانشجویان بینالمللی و میزان استنادات به ازای هر عضو هیئت علمی دانشگاهها را رتبهبندی میکند. در حال حاضر براساس آخرین تغییرات رتبه بندی دانشگاه های جهان برای رشته تکنولوژی پرتودرمانی ۱۰ دانشگاه برتر این رشته به شرح زیر هستند:
- دانشگاه هاروارد، کمبریج، ایالات متحده آمریکا – Harvard University
- دانشگاه آکسفورد، بریتانیا – University of Oxford
- دانشگاه استنفورد، استانفورد، ایالات متحده – Stanford University
- دانشگاه کمبریج، بریتانیا – University of Cambridge
- دانشگاه جان هاپکینز- بالتیمور، ایالات متحده – Johns Hopkins University
- دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA)، ایالات متحده – University of California, Los Angeles (UCLA)
- UCL لندن، انگلستان
- امپریال کالج لندن، انگلستان – Imperial College London
- دانشگاه ییل نیوهیون، ایالات متحده آمریکا – Yale University
- دانشگاه تورنتو، کانادا – University of Toronto
میزان درآمد کارشناسان رشته تکنولوژی پرتو درمانی به جایگاه رزومه و سابقه کار بستگی دارد. اکثر دستمزدهای پرتودرمانگران در حال حاضر بین ۳۴.۶۲ دلار (صدک ۲۵) تا ۵۳.۶۱ دلار (صدک ۷۵) در سراسر ایالات متحده است. متوسط دستمزد یک پرتودرمانگر ۷۲۱۰۵ یورو در سال و ۳۵ یورو در ساعت در آلمان که به صورت میانگین بین ۵۰۱۸۵ تا ۸۷۷۵۲ یورو است. متوسط حقوق کارشناس پرتودرمانی در کانادا ۷۴۱۶۳ دلار در سال یا ۳۸.۰۳ دلار در ساعت است. حقوق افراد با سابقه کم از ۷۰۹۸۰ دلار در سال شروع می شود، در حالی که اکثر افراد با تجربه تا ۷۸۲۰۵ دلار در سال درآمد دارند.